Chia poslatica

Chia puding jednostavno može da se jede za doručak, užinu, rucak, užinu, večeru, užinu, uz užinu pre i posle užine, na pauzi, na poslu…

Mislim na vama je da je odlučite ali mi ga danas serviramo za doručak.  Veče pre konzumacije potopimo chia semenke u biljno mleko ( bademovo,kokosovo ili sojino) dodamo kašiku agavinog sirupa i ostavimo u toku noći da nabubre u frižideru. Ujutru obogatim puding kašikom kikiriki putera, svežim voćem, orašastim plodovima, kokosovim listićima i kokosovim uljem. Obožavam ga i u kombinaciji sa voćnim pireom i crnom čokoladom za dane kada se razmazite.Mogucnosti su bezbrojne u zavisnosti od toga šta volite. Dobra strana ovog pudindga je što se pravi za dve minute, postan je i veganski obrok.

Za voćni pire je dovoljno da željeno voće ispasirate u blenderu, meni je idealna kombinacija malina, višnja tj crveno voće u kombinaciji sa čokoladom.

Knjige “Moj muž” i “Nikuda ne idem” moraju da vam se nadju na meniju kao beg od svakodevnice u još realniju svakodnevnicu. Napisane su čitko u vidu kratkih priča, ostavljaju jak utisak na čitaoca. Idealno se kombinuju uz chia užinu.

Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *